Projektjeink

Nemzeti Levéltár

Digitalizálva egyszerűbb

A romániai állami levéltárakban található anyagok soha nem kerültek digitalizálásra egységesítve. Egyéb európai országokban már az 1960–70-es években mikrofilmre vették ezeket az anyagokat, és napjainkban ingyenesen, sok helyen online is kutathatóak. Egyik fő célunk, hogy minél több anyakönyvet beszkenneljünk és idővel elérhetővé tegyünk az érdeklődők számára (családfakutatók, tanárok, diákok stb.)

Történelmi Egyházak

Megőrizni az utókornak

Vannak parókiák (lelkészi hivatalok), ahol még mindig léteznek régi anyakönyvek. Ugyanakkor az itt található családkönyvek is felbecsülhetetlen értékűek lehetnek. Továbbá, több faluban időközönként a lelkész összeírásokat végzett, amikor számba vette az összes élő személyt az egyházkerületében.

Ezek a dokumentumok a fő prioritás számunkra, mivel ezek a legsérülékenyebbek, legbizonytalanabb a jövőjük, és a legnehezebben elérhetőek a kutatók számára.

Egyéb intézmények

Amire mi sem számítottunk

Anyakönyveket, családkönyveket bárhol találhatunk: polgármesteri hivatalokban, elöljáróknál, kultúrintézményekben. Ezek úgyszintén sérülékenyek, jövőjük bizonytalan, mivel nincsenek felleltározva, senki nem tud róluk, bármikor eltűnhetnek. 

Call Now Button